Slide backgroundSlide thumbnail

Εξωτ. κουφώματα πλαισιο

Διατομή 1

Slide backgroundSlide thumbnail

Εξωτ. κουφώματα πλαισιο

Διατομή 2

Slide backgroundSlide thumbnail

Εξωτ. κουφώματα πλαισιο

Διατομή 3

Slide backgroundSlide thumbnail

Εξωτ. κουφώματα πλαισιο

Διατομή 4

Slide backgroundSlide thumbnail

Εξωτ. κουφώματα πλαισιο

Διατομή 5

HOTELIA ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Slide background

HOTELIA
ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

απο την πλαισιο

Slide background

HOTELIA
ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

απο την πλαισιο

Slide background

HOTELIA
ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

απο την πλαισιο

Slide background

HOTELIA
ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

απο την πλαισιο

Slide background

HOTELIA
ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

απο την πλαισιο

hotelia mid

HOTELIA – ΠΟΡΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Η επιλογή των πορτών για τις ξενοδοχειακές μονάδες έχει εξαιρετική σημασία, καθώς οι πόρτες έχουν βασικό ρόλο τόσο στην αισθητική και στο κύρος του ξενοδοχείου όσο και ενεργή συμμετοχή στην Πυρασφάλεια του Ξενοδοχείου..

Δείτε στιγμιότυπα απο την διαδικασία πιστοποίησης των πορτών καντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα

 

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ


Eίναι η υποχρέωση που έχουν όλα τα ξενοδοχεία να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς
να περιορισθεί η επέκτασή της
να δοθεί χρόνος έως ότου επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία.
Οι πόρτες πρέπει να κλείνουν και να απομονώνουν τους χώρους, ώστε να προστατεύουν τον άνθρωπο από την φωτιά και τον καπνό.
Για την λειτουργία του κάθε ξενοδοχείου απαιτείται μελέτη πυρασφαλείας, η οποία χωρίζει το κτίριο σε πυροδιαμερίσματα, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή από την φωτιά και την μετάδοση του καπνού, που αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή κινδύνου.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ συντάσεται από Μηχανικό και συνήθως απαιτεί και προβλέπει
Πόρτα εισόδου δωματίου που βλέπει σε διάδρομο με δείκτη πυραντίςστασης 30 λεπτών.
Πόρτες που τοποθετούνται στο τέλος των διαδρόμων, προκειμένου να δημιουργηθούν τα απαραίτητα πυροδιαμερίσματα, με δείκτη πυραντίστασης 60 ή 120 λεπτών.


ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΥΡΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

Στα προηγμένα τεχνολογικά κράτη της Ευρώπης υπάρχουν αναγνωρισμένα από τον ΕΛΛΟΤ τεχνολογικά ινστιτούτα τα οποία μπορούν να κάνουν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες φωτιάς. Οι δοκιμές αυτές γίνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του κράτους όπου ανήκει το κάθε ινστιτούτο. Επομένως διαφορετικές διαδικασίες ελέγχου πυραντίστασης γίνονται στην Αγγλία όπου οι κανονισμοί είναι πιο χαλαροί και διαφορετικές στο Βέλγιο με τους πιο απαιτητικούς κανονισμούς της Ευρώπης.

Στους κανονισμούς όλων των κρατών απαιτείται δοκιμασία ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΦΥΛΛΟ, ΚΑΣΑ, ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ, ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ) .
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης, η πόρτα τοποθετείται σε θάλαμο μέσα στον οποίο υπάρχει φωτιά με υπερπίεση, η οποία συγκεντρώνει τη φωτιά και τα αέρια στην πόρτα, αναπτύσσοντας πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Από την εξωτερική πλευρά του θαλάμου σε όλη την διάρκεια της δοκιμής επιτηρούνται οι καπνοί (που δεν πρέπει να περνούν), η ευστάθεια σε φωτιά, η δομική ακεραιότητα (παραμορφώσεις της πόρτας) και η θερμομονωτική ικανότητα (οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία της πόρτας). Η δοκιμή διακόπτεται και τελειώνει όταν μία από τις προηγούμενες παραμέτρους υπερβεί τα προβλεπόμενα όρια.
Ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ο θάλαμος έχει αναπτύξει την προβλεπόμενη από τον κανονισμό υψηλή θερμοκρασία έως την διακοπή της δοκιμής είναι ο χρόνος πυραντίστασης της πόρτας, η οποία κατατάσσεται στον αμέσως μικρότερο δείκτη πυραντίστασης που ορίζουν οι κανονισμοί 30’, 60’,ή 120’

Η πιστοποίηση αφορά έναν κατασκευαστή για ένα συγκεκριμένο τύπο πόρτας, ο οποίος οφείλει σε κάθε πόρτα που παράγεται να εφαρμόζει τα ίδια κατασκευαστικά σχέδια και να χρησιμοποιεί τις ίδιες πρώτες ύλες, ενώ οι κατασκευαστικές διαστάσεις της πόρτας (πλάτος –ύψος) μπορούν να διαφέρουν μόνον κατά +_ 10% έναντι των διαστάσεων της πιστοποιημένης πόρτας .

Τα επιμέρους πιστοποιητικά υλικών από τα οποία κατασκευάζεται μία πόρτα ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΤΑΣ. Η αξιοπιστία της κατασκευής αποκτάται με το να κατασκευαστεί μια πλήρης και λειτουργική πόρτα (φύλλο κάσα εξαρτήματα) και να αποσταλεί στο κατάλληλο ευρωπαϊκό ινστιτούτο για να υποβληθεί στο τεστ καύσης σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Τα παραπάνω ισχύουν και για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και, σύμφωνα με τα όσα αναφέραμε παραπάνω, οι κανονισμοί επιβάλουν την πιστοποίηση ολόκληρης της πόρτας σε κατάσταση λειτουργίας (φύλλο, κάσα, εξαρτήματα).
 


Η ΠΡΟΤΑΣΗ «ΠΛΑΙΣΙΟ HOTELIA» ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣΗ Πλαίσιο είναι η πρώτη εταιρία στην ελληνική αγορά που από το 2003, και σε συνεργασία με μεγάλους οίκους του εξωτερικού, σχεδίασε, μελέτησε, επένδυσε χρήματα και κατασκεύασε τις δικές της ξενοδοχειακές πόρτες οι οποίες παρέχουν πιστοποιημένη πυραντίσταση.
Η διαδικασία πιστοποίησης την οποία ακολουθεί η Πλαίσιο είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ακολουθούνται οι παρακάτω διαδικασίες.
• Στον θάλαμο τοποθετούνται δύο πόρτες -η μία δίπλα στην άλλη- με διαφορετικά συστήματα κλειδαριάς.
• Κατά την διάρκεια του test, υπάρχει σταθερά υψηλή υπερπίεση μέσα στον θάλαμο- φούρνο, η οποία συγκεντρώνει τη φωτιά και τα αέρια στις πόρτες.
• Θερμοκρασία μέσα στον θάλαμο άνω των 500° C και έξω από τον θάλαμο η θερμοκρασία είναι ανεκτή γυμνό χέρι.

HOTELIA
είναι μία κατηγορία πορτών της ΠΛΑΙΣΙΟ που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλες και μικρές, καινούργιες ή προς ανακαίνιση και ανάλογα με την θέση την οποία τοποθετούνται και των ζητούμενων τεχνικών προδιαγραφών έχουμε τις παρακάτω επιλογές.

Ξύλινη Πόρτα εισόδου δωματίου με πιστοποίηση για αντοχή σε φωτιά 30 λεπτών.
Η πιστοποιημένη αυτή πόρτα είναι ένα έπιπλο υψηλής αισθητικής και κύρους.
Βλέπε κατηγορία XENIA RF 30’

Μεταλλική Πόρτα εισόδου δωματίου με πιστοποίηση για αντοχή στην φωτιά 60 ή 120 λεπτών. Η αισθητική της πόρτας είναι σύγχρονη , λιτή και ανάλαφρη.
Οι Μεταλλικές πόρτες κοστίζουν λιγότερο και είναι κατάλληλες τόσο για πόρτα εισόδου δωματίου όσο και για την δημιουργία πυροδιαμερισμάτων, κατά μήκος των διαδρόμων.
Βλέπε κατηγορία ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Πόρτα εισόδου δωματίου εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες
Στις πόρτες αυτής της κατηγορίας ζητούμενο είναι η αντοχή στις εξωτερικές ατμοσφαιρικές συνθήκες και η αντίσταση σε προσπάθεια διάρρηξης.
Βλέπε κατηγορία XENIOS

Πόρτα εσωτερική δωματίου χωρίς απαιτήσεις πιστοποίησης.
Οι εσωτερικές πόρτες Πλαίσιο με την κατασκευαστική τους τελειότητα και την διαχρονική ένταξη στο χώρο εξυπηρετούν απαιτήσεις πολυτέλειας, κομψότητας και ποιότητα ζωής.

Για πόρτα που υιοθετεί την τέχνη του camouflage και προσαρμόζεται απόλυτα στο περιβάλλον.
Βλέπε κατηγορία ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ NODOOR

Για πόρτα minimal αισθητικής σε συνδυασμούς ξύλου, κρυστάλλου και αλουμινίου.
Βλέπε κατηγορία ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ SYSTEM PLANUS